Välkommen till Sveriges största mötesplats om astma, allergi och atopiskt eksem!

Astma, allergi och atopiskt eksem är Sveriges vanligaste kroniska sjukdomar och påverkar ofta hela livssituationen. Trots att så många människor regelbundet behöver söka vård för sina symtom upplevs kunskapen inom vården om astma-, allergi- och eksemdiagnoser som låg. Det vill vi ändra på!

Den 17 mars arrangerar Astma- och allergiförbundet en stor digital konferens – Allergilyftet, avstamp för framtidens astma- och allergivård. På konferensen lyfter man fram aktuell kunskap och pekar på möjligheterna att förbättra vården. Atopikerna är aktiva deltagare under dagen i en breakout session ”Atopiskt eksem - från gömd och glömd till sedd och utredd” där vi tillsammans med professor Maria Bradley får lära oss mer om sjukdomen, symtombilden och möjliga behandlingar idag. Vi kommer också att finnas i en egen digital monter i mässhallen där det finns möjlighet till chat samt spännande kunskapsinhämtning. Kom och besök Atopikerna där! Andra hållpunkter på temat atopiskt eksem att hålla utkik efter denna dag är:


· Professor Maria Bradley i huvudprogrammet där hon talar om vikten av nationella kvalitetsregistret vid atopiskt eksem (SwedAD) och varför registret är en sådan viktig del för att kunna skapa en god och jämlik vård.


· Två specialistsjuksköterskor inom hud som kommer berätta om vikten av patientutbildning vid atopiskt eksem – ”Patientutbildning vid atopiskt eksem – stöd till egenvård”, så kallad smörj- och eksemskola. Kom och lyssna när Susanne och Annette ger sina bästa egenvårdstips och berättar kring varför vårdandet av sig själv är en lika viktig del som all annan behandling vid atopiskt eksem.


· Under dagen kommer det även att hållas en session på temat barn med atopiskt eksem. Vad finns det för utmaningar med att axla rollen som både förälder och vårdare? Hur påverkas livskvaliteten för familjen i stort?


Det blir ett fullmatat program och det är många spännande talare på plats, bl.a Lena Hallengren (S), socialminister, Johan Carlsson, generaldirektör Folkhälsomyndigheten och Agnes Wold, professor och överläkare samt många fler.


Deltagaravgift 595 kr, medlemmar i Astma- och Allergiförbundet deltar gratis.

Läs mer och anmäl dig på www.allergilyftet.se.


Vi ses där!