Foto_Atopikerna_händer lila.png

Internationella dagen för atopiskt eksem
14 sept 2021

Välkommen - här hittar du allt som händer under veckan; filmer, verktyg och material 

#uniteforatopiceczema #worldatopiceczemaday

TACK till alla som deltog på detta seminarium. Här finns seminariet i sin helhet att se i efterhand. Välkomna!

thumbnail_Atopikerna_inbjudan AD-dagen 2021_v6_RÄTT210820.jpg

Här berättar specialistsjuksköterskan Susanne Lundin om vikten av mjukgörare, den optimala smörjrutinen och varför detta är en så stor del av din behandlingsplan.

Atopikerna_SoMe-bild_mjukgörande.jpg

Vad innebär egentligen systembehandling? Vi hittar det högst upp på behandlingstrappan bland avancerad behandling. Hör professor Maria Bradley beskriva systemläkemedel, biologisk behandling och syntetiska molekyler. Vem ska få det, när är dessa indicerade och vad kan vi vänta i en framtid?

Atopikerna_SoMe-bild_systemläkemedel.jpg

En bra vård är en individanpassad vård där du har mål uppsatta, planerade instser och ordinationer samt en uppföljning för att se om du har fått bra resultat eller om behandlingsalternativen behöver justeras. Atopikerna har tillsammans med hudläkare tagit fram denna mall som ett verktyg för att du ska känna dig mer delaktig och trygg med din behandling. 

Atopikerna_Min behandlingsplan_uppslag_SoMe.jpg

Lyssna till psykologen Dorian Kern och hudläkare Louise Lönndahl prata om forskningsprojektet internet-KBT som ett egenvårdsverktyg vid stress och klåda hos personer med atopiskt eksem. 

Atopikerna_SoMe-bild_I-KBT.jpg

Lyssna till hudläkaren Mikael Alsterholm som berättar om kortison som läkemedel och dess användning vid atopiskt eksem

Atopikerna_SoMe-bild_kortisonbehandling.jpg

En illustration över de steg, behandlingsstrategier och vårdnivåer som gäller vid atopiskt eksem. Grundar sig på de europeiska riktlinjerna vid atopiskt eksem. Du kan också se vår film om behandlingstrappan.

Atopikerna_affisch_BILD_Insta_rätt.jpg

Hur beskriver man kort vad atopiskt eksem är? Hur förklarar man för någon hur det påverkar en? Ibland är det svårt att ge en kort summerande bild till läraren, kollegan, chefen, kompisen, politikern eller förskolepedagogen. Här har Atopikerna tillsammans med hudläkare och professorer tagit fram en enkel översikt på en A4 som du enkelt kan ge ut och som ger en sammanfattning

Atopikerna_one-pager_FINAL_SoMe (1).jpg